Bhard Specificaties

“B:Hard” is een samengestelde plankenvloer met beperkte dikte van 10mm. De toplaag is een houtfineer dat via een speciaal procedé verhard wordt met als resultaat een houten vloer met enorme technische prestaties!:

· Gebruiksklasse residentieel 23

· Gebruiksklasse commercieel 34

· Brandklasse Bfl-S1

· Tabertest A6 (IP> 8500 T)

· Hoge krasresistentie (>6N)

· Hoge slipresistentie (R10)

· Goede rolstoelvastheid

· Warmtedoorlaatbaarheid 0,065 m²K/W (indien verlijmd). Dit is 2,5 maal beter dan andere parketsoorten

· Chemische resistentie 1-C

· Zeer hoge hardheid bv eiken Brinell 10 (ter vergelijking: een samengesteld product met toplaag 4mm eiken, heeft een Brinell aarde van 3!!)

· Zeer goede dimensionele stabiliteit

· Vaste lengtes

Naast deze goede technische prestaties heeft de vloer ook een sterk ecologisch karakter:

· Het verbruik van hardhout is tot een absoluut minimum teruggebracht

· Het formaldehydegehalte is zeer laag ( < 0.05ppm )

· PEFC

· Overschotten na plaatsing kunnen via het normale afvalkanaal

Ook op esthetisch vlak scoren deze vloeren goed: via deze techniek kan men een volwaardige XXL plank aanbieden (223x2200mm) in een heel mooie ‘prime’ sortering aan een goede prijs. Dit is voor de traditionele producten een steeds moeilijkere opdracht. De vloer is beschikbaar in een mooi gamma kleuren uit eigen productie van LoFra projects. Door het 5G systeem kan deze vloer zowel zwevend als verlijmd gelegd worden.

Tot slot heeft deze vloer ook een zeer onderhoudsvriendelijk karakter, te vergelijken met stenen vloeren. Hij is dus ook plaatsbaar op vloerverwarming EN koeling.

Al deze kenmerken maken van deze vloer, het ideale product om in te zetten in de moeilijkste omstandigheden: hotels, restaurants, kantoren, bedrijven, beursstanden, winkels,… waar de geringe inbouwhoogte en de brandklasse zeker een troef is!!

Tarieven zijn beschikbaar op aanvraag.