Bestaande tegels uitbreken wordt overbodig

In tegenstelling tot wat soms wordt beweerd, kunt u onze Bhard parketvloeren perfect op tegels plaatsen. Het is zelfs te verkiezen boven het eerst verwijderen van de tegelvloer. Niet alleen is het uitbreken van een goedgeplaatste tegelvloer een langdurige, dure en zware taak, u loopt ook enkele vermijdbare risico’s,  zoals het beschadigen van onderliggend buizenwerk, of het beschadigen van de onderliggende betonlaag, waardoor het nodig wordt om eerst een nieuwe vloer te gieten.

Uw Bhard parketvloer plaatsen op tegels is dan een veel betere keuze. Mits de juiste manier van werken wordt gevolgd, kan elk type parket op deze manier worden geïnstalleerd en kan u zelfs met vloerverwarming werken.

Voorbereiding

Voordat u kunt beginnen met het leggen van de parketvloer, moet de tegelvloer eerst een behandeling ondergaan, die uit drie fasen bestaat. Alles begint met het grondig ontvetten van de vloer, waarna de tegels worden opgeruwd met behulp van een diamantschijf. Dit is nodig omdat de parketlijm zich beter zal hechten aan een ruw oppervlak. Als afronding van het voorbereidend traject wordt de volledige oppervlakte nogmaals ontvet.

Waar koop je een houten vloer voor over je tegels/plavuizen?

Als je een tegelvloer of plavuizen hebt en je wilt nu een houten vloer, kom dan naar Bhard. Het ervaren personeel kan u hierbij verder helpen en u vindt er een groot assortiment houten vloeren zodat er ook een geschikte vloer is om op uw tegelvloer te leggen. Natuurlijk kunt u de vloer ook laten leggen door Bhard. 
Zo weet u helemaal zeker dat het goed komt! Voor meer informatie kunt u tijdens kantooruren bellen naar +32 89701662 . Een mail sturen naar
info@bhard.be is natuurlijk ook altijd mogelijk.

Voordelen van een houten vloer over een tegelvloer:
  • Sneller te leggen.
  • Goedkoper te leggen.
  • Er hoeft niet gesloopt te worden.


Wat u moet weten

Hou er rekening mee dat parket plaatsen op tegels, ook inhoudt dat u het vloeroppervlak zal verhogen. Dit betekent dat ook deuren, deurlijsten en dorpels zullen moeten worden aangepast.